Продукти харчування та напої

ХЛІБОБУЛОЧНІ ВИРОБИ


У хлібопекарській галузі технічні гази ELME MESSER GAAS застосовуються на різних етапах виробництва: від охолодження тіста до зберігання готової продукції. Вони сприяють збереженню якості, подовженню терміну придатності та підвищенню ефективності виробничого процесу.

Охолодження та заморозка

Азот (N₂) та вуглекислий газ (CO₂) у зрідженій формі (LNG/LIC — рідкий азот/вуглекислий газ) використовуються для:

  • Шокового заморожування тістових заготовок або готової випічки (круасани, багети, слойки)
  • Інтенсивного охолодження тіста перед формуванням або випіканням

Це дозволяє:

  • зберегти структуру тіста й якість випікання
  • зменшити втрати вологи
  • зупинити бродіння на потрібному етапі
  • оптимізувати логістику (випічка напівфабрикатів заморожується, транспортується й допікається безпосередньо перед продажем)

Захисна атмосфера в пакуванні

CO₂ + N₂ у модифікованому газовому середовищі (MAP) забезпечують:

  • зменшення активності мікроорганізмів
  • збереження м’якості, свіжості й аромату хліба
  • збільшення терміну придатності без консервантів
Галузі